Studenten van de Tech Campus in Nieuwegein presenteren op donderdag 23 januari tussen 14.00 en 16.00 uur ruim 70 van hun projecten en/of stagebedrijven. Ook dit jaar zijn er weer veel opvallende en spraakmakende projecten. Waaronder: Kitcar, Cloudcomputing, Circulair bouwen, Waterstof raceteam en Vakantiewoning. De trajecten vmbo-mbo Robotica (keuzevak) en PIE (doorlopende leerlijn) worden vertegenwoordigd door een aantal leerlingen uit het VO die hier sinds begin van het schooljaar op de Tech Campus aan deelnemen. Ook vindt de kick off plaats van het nieuwe project Farmbot: de robot met groene vingers. En er zijn studenten terug van een internationale stage.

Projectonderwijs

Op de Tech Campus leren studenten op school in projecten en in de praktijk tijdens stage. In het eerste jaar zijn projecten eenvoudiger van opzet. Studenten leren dan in groepjes werken, rekening houden met wensen van de klant etc. Naarmate de opleiding vordert worden projecten complexer en kiezen studenten hun eigen project of nemen deel aan levensechte projecten van bedrijven. Vaak hebben deze projecten raakvlakken met meerdere vakgebieden. In het cross-over project Zorgtechnologie bijvoorbeeld komen zorg en techniek samen en werken ook studenten van verschillende opleidingen samen.

Opleidingen van vier techniekcolleges bijeen

De aanwezige studenten volgen een van de voltijds (BOL) niveau 4 opleidingen in de richtingen bouwkunde, civiele techniek of meubelontwerp, technicus engineering, software development, ICT systems of security en motorvoertuigentechniek en (after)sales. Tijdens de techniekmarkt krijgen zij de kans om bezoekers, onder wie hun ouders, te laten zien aan welk project zij de afgelopen periode hebben gewerkt of bij welk bedrijf ze stage hebben gelopen. Voor leerlingen die een studiekeuze moeten maken is dit het perfecte moment om meer te weten te komen over de verschillende opleidingen en de ervaringen van studenten.

Wedstrijdelement en vakjury

Aan de techniekmarkt is een wedstrijdelement toegevoegd. Studenten strijden in verschillende categorieën om de titel van: Beste ambassadeur, Meest creatief, innovatief of professioneel en Aanstormend talent. De vakkundige jury bestaat elk jaar uit enkele alumni en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. 

Ouders, bedrijven, decanen, leerlingen en overige geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom om de techniekmarkt bij te wonen. Aanmelden is niet nodig. De Techniekmarkt is op 23 januari 2020 van 14.00 to 16.00 uur aan de Harmonielaan 2 te Nieuwegein. De prijsuitreiking is om 16.00 uur. Daarna is er een feestelijke borrel 16.30-17.00 uur
(Foto’s : ROC-Midden Nederland)

Comments

comments

Geef een reactie