Steeds meer medewerkers van ziekenhuizen en revalidatiecentra zeggen mee te doen aan de landelijke staking op 20 november. Zeker 82 instellingen sluiten dan de deuren voor niet-spoedgevallen. Dat melden de vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU91 en CNV Zorg & Welzijn.

Vorige maand legden medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn, Nieuwegein en Woerden nog het werk neer om dezelfde redenen. Zorgmedewerkers voeren actie vanwege het uitblijven van een betere cao voor 200.000 ziekenhuismedewerkers. Ze willen een hoger salaris en meer toeslag voor als ze op het laatste moment worden opgeroepen. Verder eisen ze, samen met de vakbonden, goede afspraken over werk- en rusttijden.

Sinds de gesprekken aan de cao-tafel begin juni zijn beƫindigd, hebben tientallen ziekenhuizen in een estafetteactie 24 uur lang zondagsdiensten gedraaid. Honderden afdelingen, zoals operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen, facilitaire dienst en laboratoria, sloten toen 24 uur hun deuren voor niet-spoedeisende zaken.
(Foto: St. Antonius Nieuwegein)

Comments

comments

Geef een reactie