Vanmorgen vroeg is de politie van Nieuwegein ingeschakeld voor een vreemde vloeistof op de A27 bij het tankstation De Knoest bij Nieuwegein. De vloeistof lag op het parkeer gedeelte naast een tankwagen.

De politie vertrouwde de vreemde vloeistof niet en schakelde de brandweer in om er naar te kijken. Dit ook omdat het dampte, borrelde en verder kroop. Na kort onderzoek kwam de brandweer erachter dat het een soort olie is. Volgens de brandweer mogelijk en olie op basis van suikerbieten. Het goedje stonk nogal, was warm en vooral plakkerig.

Rijkswaterstaat is ter plaatse gekomen voor de opruiming van het goedje. Volgens de trucker was er overdruk ontstaan in de vrachtwagen tijdens zijn nachtrust. Door de overdruk is de beveiliging in werking getreden en heeft de tank de vloeistof uit laten stromen om de overdruk te verminderen.

Rijkswaterstaat heeft enkele truckers wakker gemaakt om te vragen of zij plaats kunnen maken door de wagens opzij te zetten zodat de opruimwerkzaamheden gestart konden worden. De truck waarvan de vloeistof afkomstig was mocht na een korte check zijn weg weer vervolgens. De vloeistof zal door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd worden.(Foto’s : JSMultimedia)

Comments

comments

Geef een reactie