Orange the World - De gemeente Nieuwegein zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

De gemeente Nieuwegein zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. De wethouders Ellie Eggengoor, Jan Kuiper en Marieke Schouten hebben een oranje vlag gehesen bij het Stadshuis om hier aandacht voor te vragen. Oranje is de kleur die symbool staat voor de dageraad en hoop voor vrouwen. Om die reden kleurt Stadstheater De KOM deze weken ook oranje.

“Met deze campagne willen we niet alleen een statement maken en slachtoffers van seksueel misbruik in Nieuwegein ondersteunen maar vooral ook een oproep doen om seksueel geweld te melden.
Het is niet gewoon, dus praat erover met iemand. Dit kan een familielid zijn, een vriendin, je buurvrouw maar ook een schoolarts, huisarts, predikant of imam”
, aldus de wethouders.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland krijgen 45% van alle vrouwen in hun leven met fysiek en/of seksueel geweld te maken. Met de actie Orange the World die wordt gehouden van 25 november tot 10 december, in samenwerking met de service clubs Soroptimsten en Zonta, wordt aandacht gevraagd voor het voorkomen van geweld tegen vrouwen. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk gebouwen in Nederland in deze weken oranje kleuren. Nieuwegein is daar dus al mee begonnen.

Heeft u vermoedens van huiselijk geweld? Neem dan contact op met Veilig Thuis via telefoonnummer 0800 – 2000 of via veiligthuis@samen-veilig.nl.

Comments

comments

Geef een reactie