Raymond de Jong

In Nieuwegein komt het Drakenbootfestival terug. Vorig jaar werd de vijfde (jubileum) editie op het laatste moment afgelast vanwege een gebrek aan deelnemers en daardoor een financieel gat. Er is een nieuwe organisatie opgestaan die zegt al elf deelnemende boten ingeschreven te hebben. De komende editie van 2018 is gepland op zondag 2 september, weer op het Merwedekanaal langs de oude dorpskern van Jutphaas. In totaal kunnen 24 boten meedoen (kleine en grote boten voor resp. 9 en 17 deelnemers).

Initiatiefnemer van het nieuwste Drakenbootfestival in Nieuwegein is Peter Bakker:

“Dit evenement hoort bij Jutphaas. Ik krijg alleen maar positieve reacties op de terugkeer en ik ben blij dat het is gelukt. Met nu al elf deelnemers zitten we op de helft. Ook de horeca in Jutphaas doet mee.”

Ritme

De Drakenbootrace bestaat uit een race over het water met traditionele Chinese bootjes. Voorin zit de trommelaar en op het ritme van de trommel wordt er geroeid. De snelste deelnemers (zowel een finale tussen de kleine en grote boten) krijgen prachtige prijzen.

“De inschrijving staat open. Deelnemers in de cat. kleine boten betalen 180 euro, deelnemers in de cat. grote boten betalen 280 euro. En nu hopen op prachtig weer op 2 september.”

Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Comments

comments

Geef een reactie