Merwestein opent eigen Buurtkamer

Buurtbewoners van Merwestein hebben eindelijk een eigen Buurtkamer. De buurtkamer aan de Leemwal 3 zou begin 2019 al verbouwd worden maar door wijzigingen in de plannen is dit steeds uitgesteld. In oktober was het dan eindelijk zo ver en is de ‘sloop’ begonnen

Na het verbouwen is het nu dan eindelijk zo ver, de buurtkamer aan de Leemwal 3 is klaar. De verbouwing is tot stand gekomen dankzij de inzet van meerdere  buurtbewoners, Het Oranje Fonds, Portaal, Geins Geluk en Gemeente Nieuwegein. De grootste kosten zijn gedragen door Het Oranje Fonds en Portaal.

Voorheen was de buurtkamer verdeelt over twee ruimten. Het kantoor van Portaal is verhuist naar een andere ruimte en de twee muren tussen de keuken en het oude kantoor zijn gesloopt zodat er 1 grote ruimte voor de buurtkamer is ontstaan. Door de verbouwing is de buurtkamer toegankelijk vanaf de Leemwal en vanaf de Vlietwal. Via de ingang aan de kant van de Vlietwal is de buurtkamer tevens rolstoel toegankelijk.

Vanuit de nieuwe Buurtkamer willen de mensen van “Buurtwerk Merwestein” diverse activiteiten starten. Niet alleen voor sport en spel maar bijvoorbeeld ook hobbymiddagen, kooksessies en ondersteuning aan medebewoners. Afgelopen jaar waren de voornaamste activiteiten alleen de koffiemomenten op dinsdagmiddag en op vrijdagavond.

Aangezien er veel vraag naar is om ook de weekenden de buurtkamer open te stellen,  wordt er op dit moment onderzocht hoe dit het beste georganiseerd kan worden

De officiële opening vind plaats zaterdag 11 januari 2020 van 16.00 tot 21.00

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Buurtwerk Merwestein op: www.buurtwerkmerwestein.nl
Er wordt op dit moment achter de schermen nog hard aan de website gewerkt, maar het begin is er!

Comments

comments

Geef een reactie