Tiny Village - Kleine Huizen

Op zaterdag 20 juli verandert het anders zo rustige Tiny Village Kleinhuizen te Nieuwegein in een bruisend festivalterrein. Er zijn live-optredens, duurzame workshops en lokale ondernemers verkopen lekker eten. Een festival voor alle leeftijden tussen de appelbomen, wilde bloemen en de Tiny Houses. Een feestelijke en groene start van de zomervakantie!

Duurzame workshops

Minima de Duurzaamheidskoningin uit IJsselstein geeft om 12:15 uur het startsein met een koninklijke openingshandeling. Bezoekers kunnen muziekinstrumenten uit afvalmateriaal, een tiny tuintje of een unieke tas van oude t-shirts maken. Bij Minder verpakkingen BROOD-NODIG maak je zelf je eigen broodzak om die voortaan mee te nemen wanneer je brood koopt. Ook het Repair Café uit Nieuwegein is aanwezig: laat hier je fiets of kleine apparaten repareren. Kinderen én volwassenen kunnen meedoen met de Groene Cross: een spectaculaire tweedehands-minifietsjesrace op het terrein. 

Om zo min mogelijk festival-afval te creëren, kunnen bezoekers op het terrein een mok kopen van Kringloop Nieuwe Hoop om te vullen met koffie, thee of fris. De Veldfuif heeft daarmee een verhaal: verminder je afval, gooi zo min mogelijk weg en geef afgeschreven spullen een tweede kans! 

Muziek en film

De live muziek op de Veldfuif is even zomers als gevarieerd. Van dromerige singersong-writers als Nancy Makiese tot gipsy muziek van Duo De Kleer waarbij niemand stil kan blijven zitten. 
De hoofdact George Kush Collective geeft om 19:15 uur het laatste optreden en verrast ongetwijfeld met een muzikale smeltkroes van verschillende genres. De volledige line-up is te vinden op www.veldfuif.nl. Het festival sluit rond 21:00 uur af met de documentaire Ongebonden in de buitenbios. In de documentaire worden jongeren gevolgd in hun zoektocht naar een duurzamer en vrijer leven. 

Praktisch

De Veldfuif vindt plaats in Kleinhuizen, aan de Kelvinbaan 40 A te Nieuwegein. De toegang is gratis. Tip: neem een picknickkleed én contant geld mee. Voor sommige workshops wordt een vrije gift gevraagd. Niet bij alle horeca is het mogelijk om met pin te betalen. 

Alles over het programma, artiesten, workshops en horeca is te vinden op www.veldfuif.nl. Of blijf op de hoogte van de laatste updates via het Veldfuif Facebookevent, de Facebook pagina van Tinyvillage Kleinhuizen, of Instagram @tinyvillagekleinhuizen. Tevens vind u in deze flyer(pdf) wat informatie over het evenement.

Kleinhuizen is het grootste Tiny Village van Nederland en bestaat uit negen deels zelfvoorzienende Tiny Houses. Veldfuif editie 2019 wordt georganiseerd door de bewoners van Tiny Village Kleinhuizen en mede mogelijk gemaakt door: Geins Geluk, Club Rhijnhuizen, Repair Cafe, Kringloopwinkel Nieuwe Hoop en verschillende lokale ondernemers.

Comments

comments

Geef een reactie