Sinds vanmorgen iets voor 11:00 is de politie met aardig wat personen aan het zoeken in de Doorslag achter City.

Sinds vanmorgen vaart de politie met onderzoeksapparatuur de Doorslag op en neer, specifiek het stukje achter het stadhuis. Waar de politie naar op zoek is wilde ze op dit moment nog niks over zeggen. De politie vaart op het water rond met een soort detector / sonar en doet vrij gedegen onderzoek in het water.

Eerder onderzoek

Het is niet de eerste keer dat de politie hier in het water onderzoek doet. In november van 2010 was hier ook al een zoekactie, toen door een duikteam van de politie. Aanleiding van die zoekactie was het zoeken naar het moordwapen waarmee de toen 25-jarige Richard Houtveen om het leven zou zijn gebracht. Dit gebeurde kort nadat de WK-finale, die op een groot scherm in de stad te zien was, afgelopen was.

Van cold case naar heropend onderzoek

Het is op dit moment onduidelijk of de politie wederom naar bewijsmateriaal voor de zelfde zaak op zoek is. De zaak was tot begin dit jaar een zogenoemde ‘cold case’ file. Een cold case is een zaak die vast blijkt te zitten zonder enig verder spoor en vooruitgang. een zogenoemd ‘cold case team’ buigt zich over zaken en zoekt naar eventuele gemiste tips of aanwijzingen bij deze zaken. Indien er nieuwe aanknopingspunten zijn dan wordt de zaak heropent en wordt er wederom onderzoek gedaan.

De politie heeft inmiddels een bedrag van € 20.000 beschikbaar gesteld voor de persoon die de gouden tip in deze zaak heeft waardoor deze opgelost kan worden.(Foto’s: Ymke-fotografie)

Comments

comments

Geef een reactie