Vandaag was de eerste Plofparade in Nieuwegein. Vanaf 12 uur vanmiddag konden bezoekers genieten van vele leuke bezigheden bij fort Jutphaas, de plofsluis en fort de Batterijen.

Bij de plofsluis konden de bezoekers op de meest bijzondere fietsen over de brug richting Fort de Batterijen fietsen. Bij Fort Jutphaas konden de kinderen meedoen aan een goochelworkshop (met na afloop een echt goochel diploma), lekker spelen en springen in de kids corner en kregen ze een waterlinie rondleiding. Ook was er reuzenbellen blazen en een rodeo lasso showband.

Bij Fort de Batterijen was er o.a. reuze dart, waren er dans demo’s en workshops en waren er optredens van Singer-songwriter Florina Wolff en van Sterre Koning. Ook was er hier een demo ponyrijden.

Naast al deze leuke activiteiten was er ook de mogelijkheid te genieten van een hapje en een drankje van restaurant CĂ©line en was er de mogelijkheid om het speciaalbier te proeven van brouwerij Jovius.

Ondanks het af en toe dreigende weer en een enkel drupje zo nu en dan was het een zeer geslaagde dag. Al snel na de start van het evenement was het een continue stroom van bezoekers bij alle drie de lokaties. Al met al, een zeer geslaagd evenement.

(Foto’s: S. Bjorkman)(Foto’s: S. Gommersbach)

Comments

comments

Geef een reactie