Featured Video Play Icon

Vanavond even voor 19:00 tijdens het korte maar heftige noodweer boven Nieuwegein kreeg de brandweer een melding van waterschade bij de Gamma op industrieterrein Laaggraven in Nieuwegein. Bij aankomst bleek een gedeelte van het dak van de bouwmarkt, boven de sanitair afdeling, te zijn bezweken door de korte maar heftige regenval.

Medewerkers van de Gamma hoorde iets voor 19:00 een flinke krak en een bonk in het pand. Kort daarna volgde er nog een luide krak waarna een gedeelte van het dak van de Gamma naar beneden kwam. Met het dak volgde een flinke hoeveelheid water waardoor al snel de vloer van de Gamma blank kwam te staan. Gelukkig zijn er tijdens het incident geen medewerkers gewond geraakt.

De brandweer heeft direct na aankomst een eerste inspectie van het dak gedaan en is daarna begonnen met het wegpompen van het water.

Of dit gevolgen heeft voor de openingstijden van de Gamma aankomende dagen is op dit moment niet bekend. De brandweer is op dit moment nog steeds bezig het water uit het pand te halen. Het Gamma personeel mag het pand weer betreden.

Het slechte weer en het doorzakken van het dak kwam tegelijk met de fikse regen en de flinke windhoos boven Nieuwegein. Op het moment dat de regenbuien over onze stad trokken kregen wij foto’s binnen via onze samenwerkingspartner JSMultimedia. Een fotograaf van hen stond op dat moment buiten en legde de windhoos vast.

(Video: Ingezonden door een van onze volgers / (Foto’s : S.Gomersbach|G/Media))

(Foto’s: JSMultimedia / L. Uppelschoten)

Comments

comments

Geef een reactie