Babbeltruc verdachten blijven langer vastzitten

Twee verdachten uit Nieuwegein blijven voorlopig in de cel. Volgens hun advocaten zijn de vrouwen, die vastzitten op verdenking van het bestelen van meerdere bejaarden, nodig bij hun familie in verband met de corona epidemie. De rechtbank ziet echter voldoende ernstige bezwaren om beide vrouwen in voorlopige hechtenis te houden.

Beide verdachten zouden zich hebben voorgedaan als medewerker van een ouderenbond en zich door middel van deze ‘babbeltruc’ het vertrouwen van de slachtoffers hebben gewonnen waarna deze hen tot de woningen toelieten. Ze zouden De slachtoffers, allemaal bejaarde vrouwen, vanaf supermarkten naar huis zijn gevolgd. en ze vervolgens zogenaamd vanuit de ouderenbond een bos bloemen aangeboden hebben.

Vanuit heel Nederland zijn er aangiftes tegen de 2 verdachten gedaan, in totaal twintig. Het tweetal zou met deze babbeltruc vele tienduizenden euro’s hebben buitgemaakt. Terwijl de ene verdachte het slachtoffer aan de praat hield, ging de andere verdachte door het huis op zoek naar pinpassen, juwelen en andere kostbare zaken.

De advocaat van een van de verdachte had gevraagd om haar naar huis te laten gaan om voor haar kinderen te zorgen die op dit moment bij de oma van de kinderen verblijven. Echter is de rechter van mening dat zij de Nederlandse taal niet genoeg machtig is om de kinderen thuis onderwijs te geven. De andere verdachte wilde naar huis om samen met haar moeder voor haar broertje en zusje te zorgen. Een andere verdachte is deze zaak was al eerder op vrije voeten.

Comments

comments

Geef een reactie