De heer A. (Arnold) van Anraad heeft op vrijdag 11 oktober de Anna van Rijnpenning ontvangen uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Dat gebeurde tijdens het evenement De Burgemeester Kookt, dat al jaren, ten behoeve van een lokaal goed doel, door de heer Van Anraad zelf wordt georganiseerd.

Arnold van Anraad en zijn vrouw Joke wonen al sinds begin jaren zeventig in Nieuwegein. Hij begon daar met bevlogen inzet een onderneming in verzekeringsbemiddeling en belastingadvies. Maar daarnaast was hij ook zeer actief op maatschappelijk gebied, met name in Nieuwegein-Noord. Hij was een zeer actief en betrokken lid van de oudervereniging van de RK Basisschool Sint Nicolaas. Ook heeft hij zich altijd ingespannen om het leven in Nieuwegein een beetje mooier te maken, met name op het gebied van cultuur, jeugd & sport en betrokken ondernemerschap. Zo was hij onder meer betrokken bij sponsoring en fundraising achtige activiteiten voor muziekvereniging Cornelis Galesloot en voor de wielerronde van Nieuwegein. En hij organiseert dus jaarlijks het evenement De Burgemeester Kookt. De burgemeester kwam vrijdag dus niet alleen koken maar kon ook meteen de Anna van Rijnpenning overhandigen aan de heer Van Anraad.

Het college van b&w is van mening dat deze penning zeer verdiend is en hem meer dan toekomt.

Onderscheidingen

In Nieuwegein wonen vele bijzondere inwoners. Mensen die zicht met hart en ziel inzetten voor de medemens en die veel betekenen voor de samenleving. Ze verdienen bijzondere aandacht. Daarom kunnen deze bijzondere Nieuwegeiners worden voorgedragen voor een Koninklijke of een Nieuwegeinse onderscheiding.

Voor meer informatie over de onderscheidingen en de wijze waarop kandidaten kunnen worden voorgedragen, kunnen belangstellenden terecht op www.nieuwegein.nl(De foto bij dit artikel is van: Fototeam KenM)

Comments

comments

Geef een reactie