Ambassadeurs gezocht Ikpas

Sebas van Kan doet mee aan IkPas en drinkt veertig dagen geen alcohol. Van 26 februari tot en met 5 april drinkt Sebas geen druppel alcohol. “Ik wil weten of ik me fitter ga voelen en wat het verder met me doet. Zowel vooraf als achteraf krijg ik een gratis gezondheidscheck om te zien wat de verschillen zijn. Daar ben ik erg benieuwd naar. Sowieso vind ik het heel belangrijk om zuinig te zijn op je lichaam. Je hebt er maar één en je moet het er je hele leven mee doen.

Ambassadeur

Sebas is in deze periode ambassadeur van IkPas, een organisatie die zich op landelijk niveau hard maakt om mensen bewuster te maken van de keuze om wel of niet te drinken. Een periode niet drinken laat mensen ervaren wat dat voor hun gezondheid betekent. Veel deelnemers ervaren positieve lichamelijke veranderingen: ze voelen zich fitter, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. Sebas: “Ik doe het vooral om me nog fitter te voelen want dan voel je je verder ook vaak goed. Het komt de kwaliteit van je leven ten goede. En als vader van drie jonge kinderen kan ik bovendien alle extra energie goed gebruiken.”

Plezier

Sebas is nu al een vrij matige drinker. Hij drinkt wel op feestjes en bij warm weer maar met mate. “Maar ik denk dat ik best zonder kan. Het is ook niet zo dat ik het op feestjes niet naar mijn zin heb zonder alcohol. Ook zonder alcohol kun je veel plezier hebben. Een andere reden om mee te doen aan IkPas is dat ik wil zien of mijn sportprestaties er door verbeteren. Ik doe aan bootcamp en aan hardlopen en ben benieuwd of dat straks nog beter gaat.”

Ook meedoen als ambassadeur?

Geef je op als ambassadeur en vlog/blog over jouw deelname aan IkPas 2020. Als ambassadeur krijg je een gratis gezondheidscheck, coaching en een persoonlijk sporttraject van een maand lang! Ben jij tussen de 25 en 40 jaar, drink je regelmatig alcohol, woon je in Nieuwegein? Geef je dan op! Opgeven kan tot 20 februari 2020 via a.abbink@nieuwegein.nl.
(Bericht en foto: Gemeente Nieuwegein)

Comments

comments

Geef een reactie