Alzheimer Café Nieuwegein : Wat is dementie?

Iemand met dementie heeft in de loop van de ziekte steeds meer zorg en begeleiding nodig. Er kan een moment komen dat thuis wonen niet meer gaat. Een casemanager dementie en een medewerker van Klantadvies van ZorgSpectrum komen vertellen over de (on)mogelijkheden van zorg thuis en over verhuizen naar een zorginstelling. Wanneer breekt het moment aan, om aan een verhuizing te gaan denken? Mag je dan zelf kiezen waar je gaat wonen? Zijn er financiële consequenties en hoe zit het met wachtlijsten?

Over deze en andere vragen gaat het Alzheimer café op 23 januari. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma zelf begint om 19.30 uur met een interview met de gastsprekers. Na de pauze is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook kunnen er dan eigen ervaringen worden besproken. Het Alzheimer Café eindigt om 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten.

De toegang is gratis,aanmelding niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maartje Hoens 06- 10104432 (ZorgSpectrum) of Annette Stock, 06-10459638 (Vitras).

Organisatie: Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, ZorgSpectrum, Vitras en Movactor.

Comments

comments

Geef een reactie