Zorgorganisatie Altrecht en de gemeente Nieuwegein gaan samen woningbouw laten ontwikkelen op de stukken grond langs de Rembrandthage, Pieter van Laerhage en Galecopperdijk. Afgelopen week werd dit officieel en ondertekenden zij een overeenkomst.

Ontwikkelen woningbouw

De locatie van zorgorganisatie Altrecht aan de Rembrandthage gaat in de toekomst sluiten. Altrecht en de gemeente gaan de vrijkomende locatie samen met de gemeentelijke percelen langs de Rembrandthage, Pieter van Laerhage en Galecopperdijk ontwikkelen voor woningbouw. Hans Adriani, wethouder gemeente Nieuwegein, en Lex de Grunt, bestuurder Altrecht, ondertekenden afgelopen week een overeenkomst en maakten daarmee de samenwerking officieel.

Kansrijke woningbouwlocatie

Tot enkele jaren terug waren deze stukken grond bestemd voor een hoogwaardig openbaar vervoerlijn naar Papendorp in Utrecht. Deze lijn wordt niet gerealiseerd. In het Woningbouwprogramma Nieuwegein 2030 is de locatie Altrecht e.o. aangemerkt als kansrijke woningbouwlocatie. Dat geeft invulling aan de gemeentelijke woningbouwopgave van 5.000 woningen in de stad.

Ontwikkelaar woningbouw

De volgende stap is het kiezen van een ontwikkelaar die de woningbouw gaat ontwikkelen. Dit gebeurt na de zomervakantie. De voorbereiding hiervoor is inmiddels gestart. De beoogde ontwikkeling voorziet in de realisering van 84 woningen, bestaande uit minimaal 40 sociale huurappartementen, 13 middeldure huurappartementen en daarnaast 31 rij – ,tweekappers en vrijstaande woningen in de koopsector.(Foto : JSMultimedia / L. Uppelschoten)

Comments

comments

Geef een reactie