tiny house

Op zaterdag 16 juni houdt Tiny Village Kleinhuizen haar tweede open dag. Op het terrein aan het Merwedekanaal staan nu zes tiny houses, waarvan er vier hun deuren openen. De huisjes zijn te bezichtigen van 13.00 tot 16.00 uur.

Tiny House

Een tiny house is een grondgebonden huis voor permanente bewoning met een maximaal woonoppervlak van 50 vierkante meter. De huizen in Kleinhuizen zijn zelfs een stuk kleiner dan dat. Tiny houses worden bewust gebouwd en bewoond: het draait om een eenvoudiger leven met minder spullen en een kleinere ecologische voetafdruk. En met minder ruimte is het zaak daar slim gebruik van te maken. Tijdens de open middag kan er een kijkje genomen worden in vier tiny houses van verschillende afmetingen. Ook staan de bewoners open voor vragen over hun huizen en manier van leven.

De locatie

Het terrein waarop de tiny houses staan is eigendom van KondorWessels Projecten en BPD Ontwikkeling. Samen met Club Rhijnhuizen organiseerden zij een prijsvraag om het weiland en de boomgaard tijdelijk te benutten, in afwachting van geplande bouwactiviteiten. Stichting Tiny House Utrecht en de KantoorKaravaan van Stichting The Tipping Point wonnen de prijsvraag. De gemeente Nieuwegein heeft een vergunning verleend tot september 2019 voor tien tiny houses, waarvan er nu zes staan, en een aantal caravans van de KantoorKaravaan, waarvan er nu één staat.

Tiny Village Kleinhuizen is te vinden in Plettenburg-West, aan de Kelvinbaan 40. Meer informatie over Kleinhuizen is te vinden op: http://kleinhuizen.nl

Comments

comments

Geef een reactie