zwerfafvalmascotte

Niemand kan ontkennen dat hij of zij het prettig vind om in een schone omgeving te wonen en te sporten. Stichting ‘De Schone Stad’ organiseert tijdens de Nationale Sportweek vanaf 18 september diverse activiteiten voor een schone sportomgeving. Tijdens deze activiteiten Richt de Schone Stad zich er op om bewoners en bezoekers van Nieuwegeinse sportverenigingen te laten ervaren hoe schoon hun eigen sportomgeving is. De activiteiten van Stichting de Schone Stad starten tijdens de Sportbeurs op zaterdag 19 september. Ook de kersverse zwerfafvalmascotte, waarvan deze week de winnaar bekend wordt gemaakt, heeft tijdens de Nationale Sportweek  zijn debuut.

De zwerfafvalmascotte is aanwezig bij het Mini Foodtruck Beweegfestival. De nieuwste aanwinst van een schoon Nieuwegein juicht op zondag 20 september deelnemers toe van het Mini Foodtruck Beweegfestival. Het Beweegfestival laat de bezoekers zien dat er meer is dan standaard sportkantinehapjes. Stichting De Schone Stad sluit hierbij aan om de bezoekers van dit festival te inspireren en te verrassen over afval. Middels een straattheater “opruimteam” worden de bezoekers op originele wijze geïnformeerd waar ze op het terrein hun afval kunnen deponeren. De mascotte wijst de deelnemers hierbij de weg.

Nieuwegein doet veel op het gebied van zwerfafval. Stichting de Schone Stad organiseert van het jaarlijkse zwerfafvalbudget van de gemeente educatieve projecten en bewustwordingsactiviteiten. Diverse doelgroepen maken in Nieuwegein gebruik van sportvelden, sportgelegenheden maar ook van wandelpaden, fiets- en vaarroutes. “Tijdens de Nationale Sportweek willen we mensen motiveren om te sporten en te laten ervaren dat sporten ontzettend leuk en gezond is voor lichaam en geest. Dat we het liefst sporten in een schone omgeving is vanzelfsprekend. Daarom werken wij met elkaar aan een omgeving waarin sporten schoon is door gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken” aldus Sjaak Veeken van Stichting De Schone Stad.

Actieve kalender

De evenementen trappen af met een Sportbeurs op 19 september. Om de bezoekers kennis te laten maken met het sportaanbod komen verschillende sportverenigingen op drie locaties bijeen om hun sport te presenteren aan bezoekers. Via een ‘Afvalspel’ en ‘Zwerfafval Bingo’, zie onze eerdere post, kunnen ze kennis testen over afval.

De Nationale Sportweek sluit af met een Duurzaamheidsdag op donderdag 24 september. Op deze dag worden kinderen bewust gemaakt van afval en het recyclen hiervan gecombineerd met bewegen in een schone natuur. Kinderen leren meer over het effect van afval in de natuur en mogen zelfs met het (van thuis meegebrachte) afval knutselen.
(Foto: Rutger Lamers)

Comments

comments

Geef een reactie