Gemeente Nieuwegein ontvangt ruim 1,8 miljoen euro uit de woningbouwimpuls van het rijk om versneld 1.000 extra woningen in de wijk Rijnhuizen te realiseren. Dit maakte minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend op de dag dat de gemeenteraad bijeen kwam om te praten over de grondexploitatie voor Mooi Rijnhuizen. Mede door deze bijdrage kan de openbare ruimte in de van oorsprong kantorenwijk zo ingericht worden, dat je er prettig kunt wonen, leven en recreëren.

Volwaardige woonwijk

Hans Adriani, wethouder van wonen, bouwen en transformeren in Nieuwegein is blij met de impuls van het rijk. “Dit is goed nieuws voor bewoners en bezoekers van Rijnhuizen en voor woningzoekenden. Nu kunnen de nieuwe woningen er sneller komen en kunnen we van Rijnhuizen een prettige woonwijk maken. Met straten en inrichting passend bij een woonwijk, goed bereikbaar per fiets en met groen en water om te beleven en te recreëren.”

Een wijk in ontwikkeling

Rijnhuizen is in ontwikkeling van een kantorenwijk naar een wijk met vooral woningen. Vorig jaar besloot de gemeenteraad het aantal woningen voor de wijk te verhogen met 1.000 naar totaal 2.500 woningen. De openbare ruimte is nu vooral ingericht voor de kantoren. Om van deze openbare ruimte een prettige woon- en leefomgeving te maken is 15 miljoen euro nodig. Met de subsidie van het rijk, bijdragen van ontwikkelaars en 2 miljoen euro van de gemeente is het geld nu bij elkaar en kunnen alle nodige aanpassingen uitgevoerd worden. Zoals bijvoorbeeld de inrichting van een Park Rijnhuizen. Op dit moment werken landschapsarchitecten en bewoners samen aan een ontwerp hiervoor. Dit park omvat kortweg het groen en het water in de wijk.

Met onder meer Fort Jutphaas, Kasteel Wijnestein, de watertuin en de openbare ruimte rond landgoed Rijnhuizen tot aan het Merwedekanaal. Van deze verschillende onderdelen wordt een samenhangend park gemaakt. Het geld van het rijk wordt met name ingezet om de fietsverbindingen in en om de wijk verder te verbeteren.

(Foto: N. Kleijn)

Comments

comments

Geef een reactie