Tijdens de Open Monumentendag openen traditioneel tal van musea, molens en monumenten hun deuren voor het publiek.  In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er dit jaar geen lezingen en rondleidingen, wel opent Museum Warsenhoeck gratis haar deuren.

Op zaterdag 12 september kunt u van 14:15 tot 16:30 uur en de onder geldende voorschriften van het RIVM en voorzorgsmaatregelen in het gebied het museum vrij bezoeken voor de historische achtergronden over Nieuwegein en de huidige tentoonstellingen.

Historie Museum Warsenhoeck & rijksmonument

Museum Warsenhoeck is gevestigd in een karakteristieke boerderij die ligt op de plaats waar in de 12e en 13e eeuw een dam in de Doorslag lag. Hier vond goederenoverslag plaats en werd tol geheven. Rondom deze overslagplaats vestigden zich ambachtslieden en neringdoenden en ontstond het stadje Geyn. In het museum worden verschillende facetten van de geschiedenis van dit stadje, alsmede de dorpen Jutphaas en Vreeswijk, belicht. De boerderij is een rijksmonument.

Exposities & tentoonstellingen

Door de Historische Kring Nieuwegein worden exposities en tentoonstellingen samengesteld over cultuurhistorische erfgoed in en om Nieuwegein. Op dit moment zijn er de exposities ‘Modellen’ en ‘Landschap in beweging’ te bezichtigen. Voor meer informatie over de exposities kunt u terecht op deze pagina.(Archief Foto)

Comments

comments

Geef een reactie