Gemeente Nieuwegein : Wij zoeken ervaringsdeskundige ouders!

Bent u een (pleeg)ouder van een kind dat extra zorg nodig heeft? Woont uw kind (deels) niet meer thuis, heeft het een beperking of krijgt uw kind jeugdhulp? Woont u in Nieuwegein (of in een van de andere vier Lekstroomgemeenten)? En… Wilt u graag uw ervaring inzetten? Wilt de gemeente helpen om haar beleid en activiteiten te verbeteren en de belangen van andere ouders vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld door te sparren met beleidsmedewerkers van de gemeente of met zorgprofessionals, als gastspreker op een congres, of om uw ervaringen te delen met andere ouders? Dan is de gemeente op zoek naar u

Netwerk van deskundigen

Herkent u zichzelf in onze oproep, dan nodigt de gemeente u van harte uit u aan te melden voor het regionale netwerk van ‘ervaringsdeskundige ouders’. Het doel is om persoonlijke ervaringen, als ouder van een zorgintensief kind, betekenisvol in te zetten voor anderen. Door kennis en ervaring te delen met bijvoorbeeld de gemeente, een zorginstelling of een breder publiek. Door uw eigen verhaal te vertellen en zo meer begrip te creëren voor het perspectief van ouders. Heeft u interesse, stuur dan vrijblijvend een email naar ervaringsdeskundigheid@regiolekstroom.nl

Training

Bent u een ouder met ervaringskennis maar vindt u het soms lastig om uw verhaal goed vorm te geven? Of voelt u zich onzeker? Dan is de training ‘Ouders ervaren en deskundig’ misschien interessant voor u. De training wordt verzorgd door ervaren docenten met kennis van en ervaring in het werken met ouders en professionals. Zij zijn zelf vaak ook ervaringsdeskundige ouder. Tijdens de training gaan we aan de slag met het beantwoorden van vragen als:

  • Hoe vertel ik mijn verhaal als ouder van een zorgintensief kind?
  • Hoe kan mijn verhaal iets betekenen voor anderen?
  • Hoe zet ik mijn verhaal zodanig in dat men meer begrip krijgt voor het perspectief van ouders?
  • Hoe kan ik bijdragen aan het oudervriendelijk(er) maken van een organisatie?
  • Hoe verstevig ik mijn positie als ouder?
  • Hoe ga ik om met opdrachtgevers? En met de pers?

Deze training wordt komend najaar georganiseerd vanuit de regio Lekstroom.

Data en kosten training

De training start op maandag 14 september 2020 in Houten en loopt door tot begin februari 2021. Naast 10 trainingsdagen moet u rekening houden met ongeveer een dagdeel per trainigsdag aan zelfstudie. De organisatie berekent een eigen bijdrage van 100,- per inwoner van Regio Lekstroom voor het bijwonen van de training. Wanneer u de training af hebt gerond én bereid bent om uw ervaringsdeskundigheid in te zetten voor de gemeente en de regio Lekstroom, dan ontvangt u deze eigen bijdrage terug. Ouders uit gemeenten buiten de regio Lekstroom betalen €350.

Aanmelden

Aanmelden kan t/m donderdag 30 juli 2020 via www.ervaringsdeskundigeouders.nl/inschrijfformulier. Twijfelt u of het iets voor u is? Wilt u meer weten? Kijk dan voor meer informatie op www.ervaringsdeskundigeouders.nl

Covid-19 disclaimer

Uiteraard wordt de training ‘corona-proof’ georganiseerd. Er wordt daarbij uitgegaan van de maatregelen zoals die gelden op 8 juni 2020. Aanvullende maatregelen van de overheid kunnen mogelijk leiden tot het moeten verzetten/cancellen van de training.

Comments

comments

Geef een reactie