Gisteravond verzamelde veel boeren met trekkers zich op een parkeerterrein langs de snelweg bij Nieuwegein. De boeren hadden eerder deze avond uit protest het terrein van de Aldi in Culemborg bezet. Nadat alle boeren aanwezig waren is de gehele stoet vertrokken naar het nieuwe Jumbo distributiecentrum in Nieuwegein.

Ruim 50 boeren met trekkers hadden de toegangswegen van en naar het nieuwe distributiecentrum geblokkeerd. De boeren eiste een gesprek met een leidinggevende van de Jumbo supermarkten. De bezetting had voor de Jumbo echter geen gevolgen, aangezien het nieuwe distrubutiecentrum nog niet in gebruik is. Het bijna volledig geautomatiseerde pand bevind zich op dit moment in de laatste test fase. Als alles volgens plan verloopt dan begint de eerste uitlevering naar de winkels op 25 juli.

Wel hadden andere bedrijven die ook op het terrein gevestigd zijn last van de protesten, waaronder het regio distributiecentrum van de Alert Heijn. Vrachtwagens van deze winkelketen konden geen kant op omdat de boeren met hun trekkers niet alleen het jumbo terrein maar ook alle toegangswegen blokkeerde.

De boeren hebben de locatie ruim 1,5 uur bezet gehouden in de hoop een leidinggevende te spreken. Toen na deze tijd duidelijk werd dat dit niet mogelijk was, de locatie is immers nog niet officieel in gebruik en er was niemand aanwezig om hen te woord te staan, zijn de meeste luid toeterend richting de snelweg weer huiswaarts gegaan.

(Foto’s D. Mastwijk)

Comments

comments

Geef een reactie