Door de coronacrisis hebben vele ondernemers het moeilijk. Niet alleen de lokale ondernemers, maar ook de grote landelijke namen voelen de gevolgen van de maatregelen omtrent het coronavirus. Vanmorgen maakte La Place bekend dat er door Nederland heen 23 vestigingen gesloten zullen worden.

Geen gedwongen ontslagen

Jumbo is sinds enkele jaren het moederbedrijf achter La Place nadat Vroom & Dressman in december 2015 failliet werd verklaard. Moederbedrijf Jumbo vertelde in een verklaring: “Voorop staat dat we ernaar streven gedwongen ontslagen zo veel mogelijk te voorkomen”. De komende periode gaat La Place kijken of personeelsleden herplaatst kunnen worden. Eerder nam La Place nog alle verstigingen van de A.C. restaurantketen over.

De woordvoerder van Jumbo vertelde ons dat de formule achter La Place herzien zou worden, door de corona matregelen is dit echter in een stroomversnelling geraakt. “De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een doorontwikkeling van de La Place-formule. Deze nieuwe formule wordt in de tweede helft van dit jaar uitgerold, maar betekent einde verhaal voor een kwart van de restaurants.

La Place Nieuwegein

In totaal worden er verspreid over nederland 23 vestigingen van La Place gesloten omdat het, volgens de woordvoeder van moederbedrijf Jumbo, onmogelijk is om deze vestigingen op te nemen binnen het nieuwe concept. In Nieuwegein bevinden zich 2 vestigingen van La Place, een vestiging op City Plaza en een vestiging langs de A27 bij benzinestation De Kroon. Beide locaties zijn door La Place gesloten.

Naast de vestigingen in Nieuwegein sluit de keten ook, per direct, de volgende restaurants:

 • Apeldoorn De Brink A50
 • Arnhem Johnny van Doornplein
 • Bergen op Zoom De Parade
 • Breda Hazeldonk A16
 • Den Haag Megastores
 • Emmen Monetpassage
 • Gouda De Markt
 • Heerlen Berden
 • Hellevoetsluis Struytse Hoeck
 • Hendrik Ido Ambacht Sandelingen A16
 • Hilversum Arendstraat
 • Holten Struik A1
 • Hulst Morres Wonen
 • Leiderdorp A4
 • Middelburg Mortiere
 • Nederweert Noord Meiberg A2
 • Oosterhout Arendshof
 • Rotterdam Oude Binnenweg
 • Veenendaal Bloemheuvel A12
 • Veenendaal Corridor
 • Zevenaar A12


Comments

comments

Geef een reactie