Aanstaande zaterdag is het veteranendag. Op deze dag eren we de ruim 107.000 Nederlandse veteranen die zich voor vrede en veiligheid hebben ingezet, vaak onder de aller-moeilijkste omstandigheden. Vanwege de corona maatregelen vindt er dit jaar geen groot evenement plaats. Bijzonder jammer, juist nu we in 2020 vieren dat we in Nederland al 75 jaar in vrijheid leven. Ook in Nieuwegein wonen veteranen en om uiting te geven aan het motto “Veteranen, je kan ze niet herkennen aan hun uiterlijk, je kan ze wel eren” heeft het comité 4 en 5 mei Nieuwegein het initiatief genomen om op zaterdag 27 juni de veteranenvlag te hijsen bij het Stadshuis van de gemeente. 

Voor deze gelegenheid heeft onze stadsdichter Ton de Gruijter onderstaand gedicht geschreven:

Het dundoek danst in de vrije lucht
Wij plukken dagelijks de vrucht
van al uw zware werk

Wij kennen meestal niet uw naam
wij weten zelden hoe u heet
maar dankzij wat u deed
beweegt het dundoek in de vrije lucht
het danst en brengt vandaag aan u saluut

Comments

comments

Geef een reactie