Tram halte Batau

In opdracht van de provincie Utrecht worden er de komende weken bij een aantal U-OV tramhaltes in Nieuwegein en IJsselstein een verkeerslicht installatie geplaatst.

Bij de meeste sneltram haltes in Nieuwegein en IJsselstein staat op dit moment een verkeerslicht installatie die met waarschuwingslichten en een bel geluid aangeeft dat er een sneltram aankomt. Echter zijn er nog een aantal sneltram haltes waar geen verkeerslichten staan. Ook hebben sommige haltes naast de grote overgang bij de perrons die wel bewaakt is nog een kleine onbewaakte oversteek.

In opdracht van de provincie Utrecht worden er de komende weken verkeerslicht installaties geplaatst in Nieuwegein bij de haltes Fokkesteeg, Merwestein en Wiersdijk. In IJsselstein komt de verkeerslicht installatie bij sneltram halte Hooghe Waerd. Deze halte heeft al waarschuwingslampen en slagbomen bij de grote oversteek aan de poortdijk voor fietsers en voetgangers. Echter is er aan de achterkant van het perron, aan de Prins Willem-Alexanderdijk, nog een kleine onbewaakte oversteek.

Op dit moment rijden er geen trams in Nieuwegein en IJsselstein. Een uitgelezen moment om de verkeerslicht installaties te plaatsen. In de komende weken zullen de installaties, de lantarens en de tram bellen bij de overgangen geplaatst worden zodat deze, zodra de trams weer gaan rijden, er voor kunnen zorgen dat de tram banen veilig overgestoken kunnen worden.

Comments

comments

Geef een reactie