Bij een boom in de buurt van tramhalte Zuilenstein liggen vandaag bloemen en er staan brandende kaarsen. Gedurende de dag verzamelen er geregeld jongelui om bloemen bij de boom te leggen en een moment stil te staan bij het tragische ongeval waarbij hun vriend Sam gisteren om het leven is gekomen.

Sam rijdt die dag op zijn scooter op de Symfonielaan. op het stuk waar de trambaan de Symfonielaan oversteekt rijdt Sam aan de verkeerde kant van de weg. Iets wat volgens omwonenden “niet vreemd” is en “geregeld” gebeurd. Bij deze overgang staan alleen verkeerslichten aan de kant van de rij richting.

Vanaf deze kant is er goed zicht op een eventuele tram die bij de tramhalte Zuilenstein staat. Volgens ooggetuigen heeft hij ingeschat dat hij de oversteek nog kon halen omdat de tram nog bij de halte stond. Omwonenden melde aan onze redactie dat zij een tram hard hebben horen claxoneren en vervolgens een flinke klap hebben gehoord. Volgens ooggetuigen lijkt het er op dat hij de tram vanaf de andere kant, vanuit Utrecht, over het hoofd heeft gezien.

Slagbomen

Op onze Facebook pagina vragen mensen zich af waarom deze en andere overgangen in Nieuwegein nog niet voorzien zijn van slagbomen. Ook geven mensen aan dat ze graag willen dat de verkeerslichten nagekeken worden. Volgens onze lezers staan de lichten vaak zo lang op rood dat veel mensen ongeduldig worden. Ook wachten mensen netjes bij een overgang tot de lampen weer groen zijn, om vervolgens opgeschrikt te worden door een toeter van een boze tram bestuurder.

Bijeenkomst bij tramhalte Zuilenstein

Zondagmiddag rond 16.00 uur verzamelen vrienden en kennissen zich op een parkeerplaats vlak bij tramhalte Zuilenstein voor een (onofficiƫle) bijeenkomst voor Sam. Om 16:30 zal er gezamelijk een minuut stilte in acht genomen worden ter nagedachtenis aan Sam.

Volgende week dinsdag is het officiƫle afscheid van Sam. De familie hoopt dat veel vrienden en bekenden van hem, ondanks de corona maatregelen, hierbij aanwezig kunnen zijn, ook al kunnen ze vanwege de coronaregels waarschijnlijk niet allemaal bij de crematieplechtigheid zijn. De familie van Sam zou graag willen dat zijn vrienden en bekenden hem met de scooter op komen halen en vervolgens met de groep voor de stoet uit rijdend naar het crematorium willen rijden. Iets wat, volgens de familie, Sam helemaal geweldig zou hebben gevonden.

De gemeente Nieuwegein gaat samen met het trambedrijf de toedracht van het ongeval onderzoeken. Naar aanleiding daarvan wordt gekeken of er toch slagbomen of een andere oplossing moet komen.

Comments

comments

Geef een reactie