Sinds ongeveer 19:30 vanavond merlden diverse inwoners van Nieuwegein noord dat de waterdruk minder was geworden. In diverse wijk groepen op Facebook, maar ook via de mail en whatsapp op onze redactie kwamen berichten van mensen die zich afvroegen of meer huishoudens last hadden van een verminderde waterdruk.

Al snel bereikte ons de eerste foto’s en filmpjes met de oorzaak. De verlaagde waterdruk blijkt te komen door een waterleiding breuk ter hoogte van de Diepenbrocklaan. Op diverse foto’s en filmpjes is te zien dat door de leidingbreuk de straat geheel blank staat, wat veel bekijks trekt van wijk bewoners. Ondanks dat de straat, toen het net gebeurd was, flink onder water stond probeerde veel automobilisten en fietsers om toch door de enorme plas water de andere kant van de straat te bereiken. Uiteindelijk is deze uit voorzorg afgesloten.

Op de site www.waterstoring.nl is te lezen dat Vitens er vanuit gaat dat de storing zeker nog tot 22:15 duurt. Dit betekent dat bewoners vanaf de Diepenbrocklaan en omgeving tot en met Batau en Galecop last kunnen hebben van een verminderde waterdruk.(Foto’s : JSMultimedia / D. Mastwijk)

Comments

comments

Geef een reactie