St. Antonius stopt met bevallingen in Nieuwegein

Onlangs heeft het St. Antonius ziekenhuis een toename geconstateerd in het aantal coronabesmettingen onder patiënten en medewerkers van enkele verpleegafdelingen binnen de eenheid Hart en Interne Geneeskunde op locatie Nieuwegein. Om verdere verspreiding te voorkomen, neemt het ziekenhuis uit voorzorg een aantal maatregelen. Dit om de patiënten, bezoekers en personeel te beschermen.

Voor 3 verpleegafdelingen binnen de eenheden Hart en Interne Geneeskunde (H3, C2 en A2), worden er tot en met a.s. maandag (25 mei) geen nieuwe patiënten opgenomen. Ook vraagt het ziekenhuis aan bezoekers om thuis te blijven. De bezoekersstop tot en met maandag aanstaande geldt ook voor 3 andere afdelingen binnen deze eenheden, namelijk voor de H2, G3 en de CCU. Patiënten op deze afdelingen en hun naasten zijn inmiddels geïnformeerd.

Voor de medewerkers en bezoekers op alle verpleegafdelingen in Nieuwegein geldt tot en met vrijdag 29 mei dat zij een chirurgisch mond-neusmasker moeten dragen. Wanneer een zorgprofessional of bezoeker in Nieuwegein dus een verpleegafdeling opgaat, dan draagt hij of zij op de betreffende afdeling altijd een chirurgisch mond-neusmasker. Bezoekers krijgen het masker uitgereikt bij binnenkomst op de verpleegafdeling.
Op vrijdag 29 mei bekijkt het ziekenhuis de situatie opnieuw omdat er dan, gezien de incubatietijd, weer meer duidelijkheid is over een eventuele verdere toename of juist een afname van het aantal besmettingen op onze locatie.

Houd de algemene hygiënemaatregelen in acht!

De allerbelangrijkste maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn de algemene hygiënemaatregelen. Deze gelden voor IEDEREEN en OVERAL:

  • Was regelmatig je handen.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand, tenzij het werk het even niet toelaat.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
(Bron : St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein)

Comments

comments

Geef een reactie