Afgelopen week heeft de overheid op sommige vlakken de corona maatregelen wat versoepelt. Sinds 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht.

Een van de sportscholen die gelijk met veel plezier gebruik maakte van de versoepelde maatregelen is sportschool Katsudo Kenpo uit Nieuwegein. Voor de eerste buitentraining met de aangepaste maatregelen kon geen betere locatie gekozen worden dan het nieuwe Sportplein Zuilenstein. Al om 9:30 stonden de jonge Kenpo Karate leerlingen klaar voor de buitenles op het sportplein.

Ondanks de mooie voorspellingen was er tijdens de training toch af en toe een klein buitje echter lieten zowel de Kenpo leerlingen als ook de leraren zich niet stoppen door de regenbuitjes die zich gelukkig af lieten wisselen door heerlijke zonnestralen. Tijdens de training van de leerlingen van sportschool Katsudo Kenpo kwamen er ook diverse omwonenden om te trainen op de toestellen die de afgelopen weken op het sportplein zijn geplaatst.

Afgelopen weken is er hard gewerkt om Sportplein Zuilenstein gereed te maken. Sportplein Zuilenstein is een bewonersinitiatief van Micha Torcqué en Nick Brugman- Beijen. In 2018 is het idee ontstaan na het organiseren van de Koningsspelen op o.b.s de Toonladder Zuilenstein. Begin 2019 hebben zij spreekwoordelijk “De koppen bij elkaar gestoken” en zijn de ideeën uitgewerkt en hieruit is ‘Sportplein Zuilenstein’ geboren.

Inmiddels is het grootste deel van de upgrade van Sportplein Zuilenstein klaar. Inmiddels staat er al een calisthenics toestel, zijn er doelen geplaatst en staat er een basketbal basket. Direct na het plaatsen van de toestellen vorige week kwamen de eerste bewoners de toestellen al uitproberen. De reacties van omwonenden en de aanwezige sporters zijn zeer positief. Het belangrijkste is dat het plein voor iedereen vrij toegankelijk is. En daarom is er speciaal een tegelpad aangelegd. Ook zullen er begeleidende video gemaakt worden met instructies.

Als Sportplein Zuilenstein helemaal gereed is dan is het de bedoeling dat iedereen daar terecht kan om op de meest uiteenlopende manieren te sporten, denk daarbij bijvoorbeeld aan:

 • Hardlopen
 • Voetballen
 • 3×3 Basketballen
 • Circuittraining
 • Obstakeltraining
 • Calisthenics
 • Bootcamp
 • Crossfit
 • Yoga
 • Revalidatie
 • Sport en spel voor kinderen

Kijk voor meer informatie over Katsudo Kenpo op de website van Katsudo Kenpo Nieuwegein. Voor meer informatie over het sportplein kunt u kijken op de website van Sportplein Zuilenstein of op de Facebook pagina

Katsudo Kenpo heeft zelf vandaag ook een mooie video gemaakt van de training, deze video vind u hier op YouTube

(Foto’s : S. Bjorkman)

Comments

comments

Geef een reactie