Het Openbaar Ministerie heeft in totaal tien maanden gevangenisstraf geïst tegen drie mannen die worden verdacht van diefstal van honderd laptops en 26 usb-oplaadkabels bij een Nieuwegeins bedrijf.

Volgens het Openbaar Ministerie gaat het hier niet om gelegenheidsdieven maar om een uiterst professionele groep. De mannen hebben voor 65.000 euro aan goederen gestolen bij de iUsed Store op industrieterrein Laaggraven. Ook hadden de mannen al plannen klaar liggen voor inbraken bij 2 andere Nieuwegeinse bedrijven.

Betrapt door camera’s van PI Nieuwegein

Een medewerkster van de gevangenis in Nieuwegein zag ’s nachts een aantal personen met vuilniszakken naar een in de buurt staande geparkeerde auto sjouwen, een auto die wegreed na het inladen van de zakken. De PI mederwerkster waarschuwde de politie, die direct alle wegen van en naar het industrieterrein afzette.

De auto is even later door de politie aan de kant gezet. Naast laptops en kabels zijn er ook diverse inbrekersgereedschappen in de auto aangetroffen. Hierop is de bestuurder van het voertuig aangehouden, twee andere verdachten zijn later opgepakt toen ze uit de bosjes kwamen rennen. Een van de aangehouden mannen beweerde tegenover de rechter en officier van justitie dat hij aan het joggen was, iets dat hij naar eigen zeggen vaker ś avonds / ś nachts zou doen.

Ongeloofwaardige verklaringen

De drie verdachten van 28, 31 en 44 jaar oud beweren dat ze elkaar nooit eerder hebben gezien. De bestuurder van de auto gaf aan dat hij op zoek was naar een slaapplek waar hij zijn auto neer kon zetten om de nacht door te brengen.

De andere 2 verdachten gaven eveneens aan niks met de zaak te maken te hebben, echter is er van een van de 2 DNA materiaal in de auto gevonden. Van de 3e verdachte is er in het pand waar de laptops gestolen zijn een schoenafdruk van de man gevonden, deze kon echter niet verklaren waarom zijn voetafdruk in het pand is aangetroffen.

Comments

comments

Geef een reactie