Vandaag heeft de politie op verschillende plaatsen in de provincie meerdere personen gearresteerd op verdenking van georganiseerde drugshandel.

Op meerdere plaatsen in onze provincie vielen agenten en arrestatieteams huizen binnen. Dit gebeurde onder andere in Nieuwegein, Houten, Benschop en Utrecht. Daarnaast deed de politie ook een inval in Haaften in Gelderland. In totaal zijn er bij de invallen zes mensen aangehouden.

Ruim twee maanden geleden startte de politie een onderzoek op basis van binnengekomen informatie en eigen waarneming. Uit het onderzoek kwam een beeld naar voren van een groep mensen die in verschillende rollen samenwerkten bij de handel in harddrugs. De verdachten leverden drugs op bestelling. Hoofdverdachte in het samenwerkingsverband is een 36 -jarige man uit Nieuwegein.

In beslag genomen

Bij de doorzoekingen werden honderden pillen en honderden zogenaamde ponypacks met inhoud in beslag genomen. Ponypacks zijn verpakkingen die worden gebruikt voor cocaïne. Verder zijn een handelshoeveelheid softdrugs in beslag genomen evenals telefoons, computers, contant geld en vijf personenauto’s. De precieze hoeveelheid aan in beslag genomen (vermoedelijke) drugs moet nog worden vastgesteld, maar het gaat om meer dan een gebruikershoeveelheid. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Vervolgonderzoek moet duidelijk maken of er inderdaad sprake was van (georganiseerde) drugshandel, gedurende welke periode de criminaliteit plaatsvond en welk aandeel de verdachten hebben in de verdenkingen. Het onderzoek loopt onder het gezag van de officier van justitie.
(Bron : Politie Midden Nederland)

Comments

comments

Geef een reactie