Vandaag, zondag 17 mei was op de parkeerplaats nabij tramhalte Zuilenstein de herdenking voor de op 11 mei omgekomen Sam. Sam kwam afgelopen maandag om het leven bij de overgang waar de tram de Symfonielaan oversteekt. Een tram komende vanuit de richting van Utrecht is vermoedelijk door Sam over het hoofd gezien.

Vrienden van Sam wilde een waardig afscheid voor hem organiseren. Vanaf 15:00 verzamelden zich een hoop jongelui op de parkeerplaats voor het NBC tegenover tramhalte Zuilenstein. Nadat zij zich bij elkaar hadden gevoegd zijn ze gezamelijk met de scooters over de Symfonielaan naar Tramhalte Zuilenstein gereden, naar de plek waar Sam om het leven gekomen is, om hem een laatste eer te bewijzen.

De groep vrienden van Sam stonden, verdeeld over de Paukenlaan en de Occarinnolaan, een moment stil om hun vriend te herdenken. Als laatste groet aan Sam staken een aantal vrienden grote fakkels af en lieten veel vrienden en bekenden van Sam zich horen door o.a. met de scooters te toeteren.

Na dit afscheid van Sam ging de stoet terug naar de parkeerplaats. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats is er een minuut stilte in acht genomen. Na de minuut stilte barste er een luid applaus los voor Sam, gevolgd door een luid getoeter van vele aanwezige scooters

Dinsdag 19 mei zal officieel afscheid genomen worden van Sam door zijn familie. Vanwege de Coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om, zoals eerder de bedoeling was, Sam thuis op te halen en in een grote stoet van scooters voor de auto’s uit te rijden. Helaas mogen er door de Corona maatregelen maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. In plaats daarvan zullen de vrienden van Sam een erehaag vormen.Hier onder ziet u een ingezonden video met beelden van de Herdenking voor Sam op de parkeerplaats voor het NBC in Nieuwegein.
(Foto’s : S. Bjorkman – Eclipse Media)

Comments

comments

Geef een reactie