Bij de tramhalte ter hoogte van de Synfonielaan in Nieuwegein is zojuist een zeer ernstig ongeval gebeurd.

Update: 19:15

Inmiddels heeft de politie meer bekend gemaakt over het slachtoffer. Het zou gaan om een 18-jarige jongen uit Nieuwegein die door nog onbekende oorzaak met zijn scooter onder de tram terecht is gekomen. Het onderzoeksteam van de politie komt graag in contact met getuigen van het nootlottig ongeval. Indien u getuige bent geweest van het ongeval verzoekt de politie u contact op te nemen via het nummer: 0900-8844.

Namens het team van Nieuwegein-Nieuws wensen wij de nabestaanden veel sterkte toe.

Update 17:30

Op dit moment zijn de aanwezige hulpdiensten bezig om te zorgen dat de tram van zijn plek getild kan worden zodat de persoon onder de tram vandaan gehaald kan worden. Door omstanders die het voorval hebben zien gebeuren wordt gesproken over een jongeman op een scooter. De aanwezige hulpdiensten doen op dit moment nog geen mededelingen over het slachtoffer. Volgens omstanders en mensen die reageren onder ons bericht op onze Facebook pagina zou de jongeman bij dit tragische ongeval om het leven zijn gekomen. Ook dit is uiteraard nog niet door de hulpdiensten bevestigd.

Het Opsporingsteam Verkeer onderzoekt de toedracht van het ongeval. Bent u getuige geweest? Dan kan uw verklaring impact hebben. Bel met 0900-0101 voor slachtofferhulp

Originele bericht:

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de toedracht is van het ongeval, maar wel zeker is dat er een persoon onder de tram terecht is gekomen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Een Traumahelikopter is opgeroepen maar deze is halverwege gecanceld.

Meerdere omstanders melden dat er nog iemand onder de tram ligt op dit moment, dit is echter nog niet door de politie bevestigd.

Handhaving gaat het gebied ontruimen en zorgt dat de meeste omstanders weg gaan. Het verkeer kan wel langzaam over de overgang langs het ongeval rijden. Vanaf Utrecht Jaarbeurs rijdt de tram tot halte Westraven. Vanaf daar zijn pendelbussen richting Nieuwegein en IJsselstein ingezet.


De brandweer heeft schermen geplaatst bij de tram, of er iemand onder zit is nog niet bekend. Wel heeft het aanwezige ambulancepersoneel de spullen ingepakt en is vervolgens retour gegaan. Iets wat meestal geen goed teken is.

Zodra er meer informatie bekend is zullen wij dit bericht updaten
(Foto’s : JSMultimedia)

Comments

comments

Geef een reactie