Initiatief van Greet van Oirschot leidt tot breiclub

Het was Greet van Oirschot uit Galecop al eerder opgevallen dat er veel alleenstaande dames in haar buurt woonden. Een jaar geleden besloot ze een poging te doen die dames met elkaar in contact te brengen. ‘Ik richtte een haak- en breiclub op en ontwierp met hulp van MOvactor een flyer met de oproep om mee te doen. Ik hing ze op in de hal van de flats en in de supermarkt en de mond tot mond reclame deed de rest. Binnen de kortste keren kreeg ik wel twintig aanmeldingen.

Gezellige middagen

Die twintig dames komen nu wekelijks een middag bijeen in buurtplein Galecop. Greet: ‘Er wordt natuurlijk veel gebreid en gehaakt, maar vooral ook veel gepraat. Het zijn heel gezellige middagen en er zijn dan ook al heel wat onderlinge vriendschappen ontstaan. En dat is precies de bedoeling: mensen met elkaar in contact brengen. Vaak hebben oudere alleenstaande mensen niet veel aanspraak meer en soms zijn ze misschien ook eenzaam. Dan kan een club of een activiteit een uitkomst zijn.’


Voldoening

De breiclub kreeg bezoek van wethouder Ellie Eggengoor die dit soort initiatieven prachtig vindt, omdat het mensen plezier geeft en met elkaar verbindt. En er zijn meer mensen die het succes van de club is opgevallen. Greet: ‘Mijn huisarts vroeg al of ik ook zo’n club wilde opzetten in zijn buurt. Maar ik heb mijn handen nu wel vol. Maar het zou natuurlijk prachtig zijn als er andere Nieuwegeiners zijn die een activiteit opzetten of een club oprichten. Het is erg leuk om te doen en je komt met heel veel mensen in contact. Het geeft mij in ieder geval veel voldoening.’


Heeft u ook een initiatief? Neem voor advies gerust contact op met MOvactor via info@movactor.nl of met een wijkcoördinator van de gemeente via wijkcoordinatoren@nieuwegein.nl.

Comments

comments

Geef een reactie