Zaak van OM tegen Nieuwegeinse bedrijven "wordt nog een lastig kunstje"

Op het Noorderpad in Nieuwegein is vrijdagmiddag 5 oktober een twaalfjarig meisje bedreigd en mishandeld door drie jongens. Deze bedreiging en mishandeling is gezien en gefilmd door een vrouw die aan kwam lopen met een boodschappenkarretje. Van het incident is enkele dagen geleden aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en wil in contact komen met deze vrouw omdat zij een zeer waardevolle getuige kan zijn.

Steekwapen

Het meisje liep samen met een vriendin rond drie uur in de middag op het Noorderpad. De straat is de tunnel die onder tramhalte Wiersdijk en de ‘s-Gravenhoutseweg doorloopt. Plotseling wordt het meisje door twee jongens vastgepakt en door een derde jongen bedreigd met een steekwapen. Op dat moment komt er een vrouw aanlopen met een winkelkarretje die met haar telefoon het incident begint te filmen. De jongens gaan er bij het zien van de vrouw vandoor.

In contact

De vrouw vraagt het meisje of alles goed met haar is en als het meisje aangeeft dat ze in orde is, vervolgt de vrouw haar weg. Het meisje gaat flink geschrokken maar gelukkig ongeschonden naar huis.


Het meisje heeft deze week aangifte gedaan. De politie is een onderzoek begonnen en wil in contact komen met deze filmende vrouw. Het zou gaan om een vrouw met zwart halflang haar die met een winkelwagentje over straat liep. Zij wordt gevraagd contact op te nemen met politieteam Lekpoort via 0900 – 88 44.

Comments

comments

Geef een reactie