Galecop Sociaal

In de Nieuwegeinse wijk Galecop is 9 maanden geleden een initiatief gestart onder de naam Galecop Sociaal. Galecop Sociaal organiseert vele (gratis) ontmoetingen, buurthulp waar nodig en activiteiten en events. De organisatie en uitvoering hiervan wordt volledig uitgevoerd door vrijwilligers. Voor sommige events is er subsidie uit het wijkoverleg Galecop en van Geins geluk en uiteraard wordt er nauw samengewerkt met de gemeente Nieuwegein en diverse stichtingen en organisaties.

Met een paar vrijwilligers die hun schouders eronder zetten om Galecop en haar bewoners te ondersteunen en te helpen waar ze kunnen, is deze organisatie steeds meer een begrip aan het worden voor en in de buurt maar ook in Nieuwegein en omstreken.

Vrijwilligers

Galecop Sociaal wil graag nog verder groeien en inhoudelijk meer hulp, ontmoetingen, activiteiten en events voor jong en oud organiseren. Echter kan Galecop Sociaal dit niet zonder de inzet van vrijwilligers en financiën. Met de hulp van vrijwilligers creëert Galecop Sociaal mogelijkheden voor een eigen locatie waardoor er in de toekomst meer mogelijkheden uit kunnen voortvloeien zoals (ervaringsdeskundige) hulp en advies, tijdverdrijf, scholing, beweging, (thuis) begeleiding en misschien zelfs banen.

Hulp aan mede stadsbewoners

Galecop Sociaal wil graag voorzien in hulp waarvan zij inziet dat de mensen liever gisteren als vandaag hulp hadden willen krijgen. Bijles indien nodig, gezond eten, een boterham, goede kleding en schoeisel, leermogelijkheden door praktijkervaring dmv bijvoorbeeld het inzetten van een ‘repair ruimte’ zodat gedoneerde elektrische apparaten nagekeken kunnen worden en deze weer ingezet kunnen worden voor bijvoorbeeld de huisrenovaties of bij een tekort in een huishouden.
Naast deze acties zou Galecop Sociaal graag willen helpen met het koken in de keuken in de zorg, verzorging, werkzaamheden in de wasserette waar gedoneerde kleding wordt gewassen. Hulp in een naaiatelier om kleding te herstellen. Een kapper of fietsenmaker waar mensen bij terecht kunnen die het niet zo breed hebben. Het herstellen van meubels. Hulp bij verven, witten of behangen. Naast dat de vrijwilligers deze activiteiten doen kunnen dit ook leerlingen zijn die dit samen met onze vrijwilligers doen in een maatschappelijke organisatie ruimte of indien nodig bij de hulpbehoevende thuis.

Een blik op de toekomst

In de afgelopen 7 maanden heeft Galecop Sociaal niet alleen de events, activiteiten en ontmoetingen georganiseerd maar hebben ze gesprekken gevoerd met bijvoorbeeld Sander de wijkcoördinator van Galecop en met wethouder Hans Adriani. In deze gesprekken heeft Galecop Sociaal het gehad over wat zij als organisatie wil betekenen voor de inwoners, organisaties, gemeente en studenten van Nieuwegein maar vooral ook voor diegene die (hulp)behoevend zijn. Ook zijn er gesprekken geweest met o.a. de AHN (de Algemene Hulpdienst Nieuwegein) die in onze stad al flink naam heeft gemaakt, om zo meer samenwerking te krijgen tussen andere stichtingen, organisaties, verenigingen en bewoners initiatieven. Tevens is er in de gesprekken aangegeven dat de organisatie graag een ruimte beschikbaar zou willen krijgen om een pilot te draaien voor 2 jaar.

Nederland Sociaal

Het breder aanpakken van de zaken die er toe doen is lastig als zelfstandige wijkorganisatie. Dit heeft Galecop Sociaal er mede toe doen beslissen om zich aan te sluiten bij iets groters, Galecop sociaal wordt dan ook een dochter organisatie van (een nog verder inhoudelijk op te richten stichting) Nederland sociaal. Door de samenwerking sluit de organisatie zich aan bij een grote landelijke organisatie. Mede hierdoor kan Galecop Sociaal meer mogelijkheden bieden aan mensen die hulp kunnen gebruiken.

Geïnteresseerd? Kom naar de vrijwilligers avond!


Denkt u meer te kunnen en willen doen voor de mensen in Nieuwegein? Maak samen met deze organisatie Nieuwegein weer sterker!
Samen kan er gekeken worden naar welke fondsen en subsidies er aangevraagd kunnen worden, welke organisaties er allemaal zijn en wat de verdere mogelijkheden zijn. Iedereen is wel weer ergens anders goed in en alle hulp is welkom!

Bent u geïnteresseerd in het concept? Kom dan naar de vrijwilligersavond op 27 september van 19.30 tot 21.30 uur in de SPNN aan de Galecopperzoom 1 Nieuwegein. Aanmelden gewenst via: galecopsociaal@ziggo.nl

Galecop sociaal organiseert deze vrijwilligersavond om de reeds warme vrijwilligers te bedanken, om nieuwe vrijwilligers te ontmoeten en de toekomstvisie van Galecop sociaal te delen. Uiteraard zijn ook de sponsoren en partners van harte welkom op deze avond, mede dankzij deze partijen is dit alles mogelijk.

19.30 uur aanvang koffie of thee en koekje
20.00 uur begin presentatie
20.30 uur einde presentatie
20.30 uur drankje, hapje en workshop kaarten maken door Katja’s creaties, de dames kunnen hun nagels laten lakken door 24nails and more en kunnen de heren en de dames een stoelmassage krijgen door caring4you. *
21.30 uur avond afgelopen.

*Wilt u een gratis workshop of andere mogelijkheden aanbieden op de avond aan de vrijwilligers van Galecop sociaal dan zou dit geweldig zijn!

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar galecopsociaal@ziggo.nl. Voor meer informatie kunt u kijken op de Facebookpagina van deze organisatie.

Comments

comments

Geef een reactie