Vandaag woensdag 6 juli was de 1e editie van Kids for Kids in Galecop. Er was een super gezellige speelmiddag georganiseerd voor jong en oud. Er waren diverse attracties en spelletjes aanwezig zijn om iedereen te vermaken.

Goede doel

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Een op de vier kinderen met kanker overlijdt. Om het sterftecijfer omlaag te krijgen namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum genaamd het Prinses Maxima Centrum. Deze Kids for Kids dag is georganiseerd om geld op te halen voor het centrum om deze te steunen in de strijd tegen kinder kanker.

Warme dag

Het was vanmiddag erg warm dus werden er al snel tuinslangen uitgerold om de aanwezige kinderen te verkoelen. Er waren diverse leuke activiteiten voor de kinderen, waaronder zaklopen, Kip vangen en een groot springkussen. Ook waren er verkoelende ijsjes en een drankje.

Opbrengst

Na afloop is de opbrengst van de dag door organisator Altan Koruyucu bekend gemaakt. Altan heeft samen met de vrijwilligers en de sponsoren in totaal net geen €350 euro opgehaald. Een super mooi bedrag voor een eerste keer kids voor kids.

Wilt u ook een donatie doen? Kijk dan op onderstaande link voor meer informatie:
https://www.geef.nl/…/kids-for-kids-by-altan-ravo…/donateurs

 

(De foto’s zijn van: Stephan Gomersbach)

Comments

comments

Geef een reactie